Întoarce-te la Cuvântul lui Dumnezeu!
sâmbătă, 9 noiembrie

„Nu-Mi voi călca legământul și nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele.” (Psalmul 89:34)

Specialiștii în medicină afirmă că fiecare dintre noi experimentează deprimarea – sub o formă sau alta – în decursul vieții. Mare parte din populația Pământului se trezește în fiecare dimineață sub un nor întunecat. Poate ești unul dintre ei. O bine-cunoscută cărticică pentru copii poartă titlul Alexandru și ziua lui oribilă, teribilă, deloc bună, foarte proastă. Eroul acestei cărți adoarme cu gumă de mestecat în gură și se trezește dimineața cu ea în păr. Din cutia de cereale lipsește jucăria și nu reușește să-și impresioneze profesoara în ciuda tuturor eforturilor pe care le depune. De-a lungul zilei decide de mai multe ori să se mute în Australia. Din păcate, remediile de ordin geografic nu funcționează. Nu rezolvi problema, o muți doar.

Și atunci, ce poți face? Poți să te întorci la singura sursă de putere, speranță și încurajare care nu dezamăgește niciodată – Cuvântul viu al lui Dumnezeu. El spune: „Nu-Mi voi călca legământul și nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele.”

Dacă te simți deprimat, iată câteva versete biblice care te-ar putea ajuta: „A trimis cuvântul Său și i-a tămăduit, și i-a scăpat de groapă” (Psalmul 107:20). „Aș fi cu totul descurajat dacă n-aș fi încredințat că voi vedea bunătatea Domnului pe pământul celor vii!” (Psalmul 27:13, traducere după NKJV). „Te chem în ziua necazului meu, căci m-asculți” (Psalmul 86:7). „Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă” (Isaia 59:1). „Voi merge în puterea Domnului Dumnezeu” (Psalmul 71:16, GBV).