Dumnezeu îți călăuzește pașii
marţi, 13 august

„Pașii unui om bun sunt porunciți de Domnul.” (Psalmul 37:23, traducere după NKJV)

Destinul lui Ilie a fost să stea pe muntele Carmel, să invoce foc din cer și să izbăvească poporul Israel de idolatrie. Dar pentru a ajunge acolo a trebuit să înainteze pas cu pas. Așa lucrează Dumnezeu. Mai întâi Dumnezeu l-a trimis la un pârâu cu numele Cherit (care înseamnă „legământ”). Vine un moment în călătoria ta spirituală când realizezi că Domnul este un Dumnezeu care face și ține legăminte. El a secat în mod miraculos râul Iordan, a făcut un fier de secure să plutească și a trimis pești într-un năvod gol – dovedind astfel că, atunci când face o promisiune, El o împlinește.

Când Dumnezeu l-a trimis pe Ilie la Cherit, El i-a spus: „Am poruncit corbilor să te hrănească acolo” (1 Împărați 17:4). Dacă Ilie ar fi mers altundeva, Dumnezeu nu i-ar fi împlinit nevoile. De ce? Pentru că un legământ are două părți; când îți faci partea ta, și Dumnezeu Își face partea Lui. Apoi, Dumnezeu l-a trimis pe Ilie la Sarepta, spunându-i: „Am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească” (versetul 9). Gândește-te numai: Dumnezeu a ales o pasăre carnivoră și o femeie săracă lipită pământului ca să îl hrănească pe Ilie, așa că nu te mai îndoi de El! Biblia spune: „Pașii unui om bun sunt porunciți de Domnul.” Întrebarea mea este: Dacă crezi cu adevărat versetul acesta, de ce te plângi, de ce te îngrijorezi și de ce încerci să tragi tu sforile, în loc să te încrezi în El? „Sarepta” înseamnă „creuzet” – un loc în care metalul este supus procesului de rafinare.

Dacă azi treci printr-o încercare de foc, bucură-te – Dumnezeu îți rafinează caracterul, separând aurul de impurități. După ce vei fi trecut testul de la Cherit și de la Sarepta, vei fi pregătit pentru binecuvântarea de pe muntele Carmel!