Alătură-te Bisericii biruitoare a lui Cristos! (3)
miercuri, 10 iulie

„Dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă.” (2 Corinteni 5:17)

Nimic din întreg cursul istoriei nu se poate compara cu ceea ce au reușit să facă misionarii creștini. Cu peste 100 de ani în urmă, un autor întors dintr-o călătorie în jurul lumii a descoperit că lucrarea de misiune și misionarii erau ținta unor critici dure în ziarele londoneze. Așa că a scris o scrisoare acestor publicații, apărând lucrarea de misiune.

În scrisoarea aceasta spunea că transformarea sălbaticilor din insulele din Mările Sudului era ceva nemaivăzut și că desconsiderarea acestor realizări este o nedreptate teribilă: „Pentru un călător, uitarea acestor lucruri este o dovadă de inepție; pentru că dacă s-ar întâmpla să ajungă în pragul naufragiului pe o coastă necunoscută, cu siguranță se va ruga din toată inima ca lecțiile vreunui misionar să fi ajuns pe acele meleaguri înaintea lui.” Acest autor nu era altul decât Charles Darwin. După călătoria pe care a făcut-o în jurul lumii, s-a schimbat complet.

Să ne gândim la papuași – unul dintre triburile de aborigeni din Noua Guinee. Această zonă a fost ținta lucrării unor misionari din Olanda și primele roade au început să se vadă în 1860, când un bărbat pe nume Nathaniel Pepper, unul dintre aborigenii papuași, L-a primit pe Cristos. Câțiva ani mai târziu, după ce mii de oameni s-au convertit la creștinism, școala papuașă a câștigat locul I în competițiile academice care se desfășurau între cele 1200 de școli coloniale din Noua Olandă. O realizare cu totul deosebită! Scepticii au construit câteva colonii pentru leproși, spitale și orfelinate, dar cel mai mare impact asupra lumii l-au avut de departe urmașii lui Isus Cristos.