Încrede-te în Dumnezeu și fă un pas prin credință (2)
sâmbătă, 19 octombrie

„Să nu te uiți înapoi.” (Geneza 19:17)

Cinci corăbii, dintre care una britanică, erau ancorate odată într-un port din Indiile de Vest, când s-a stârnit o furtună cumplită. Căpitanul corabiei britanice a ridicat imediat ancora și a ieșit în larg, în întâmpinarea furtunii. Două zile mai târziu, corabia bătută de vijelie, dar intactă, s-a întors în port, unde toate corăbiile care rămăseseră pe loc de frica furtunii fuseseră zdrobite de țărm.

În calitate de lider, cea mai bună modalitate de a merge înainte este să înfrunți provocările direct și „să nu te uiți înapoi”. Autorul Jon Gordon subliniază șase aspecte importante:

1) Contează mult ce fel de om ești. Oamenii urmează mai întâi omul și apoi viziunea lui.

2) Relațiile sunt esențiale. Pastorul Andy Stanley spunea: „Regulile fără relații duc la revolte.” Poți implementa toate regulile din lume, dar dacă nu vei dezvolta relații cu oamenii pe care îi conduci, ei se vor revolta.

3) Nu contează doar ce faci tu, ci și ce îi inspiri, îi încurajezi și îi ajuți pe alții să facă. Scoți ce e mai bun din alții atunci când dai ce e mai bun din tine.

4) Condu cu optimism, cu entuziasm și cu energie pozitivă. Păzește-te de negativism și învață-i pe oameni să se concentreze asupra soluțiilor și nu asupra criticilor.

5) Recunoaște că nu ai toate răspunsurile și formează în jurul tău o echipă de oameni care fie au răspunsurile, fie le vor găsi.

6) Acceptă că succesul este un proces, nu o destinație. John Wooden, legendarul antrenor de baschet, spunea că victoria este rezultatul mai multor elemente combinate: un lider bun, muncă în echipă, concentrare, dedicare și implementarea unor reguli de bază.