Chiar te-ai născut „așa”?
vineri, 18 ianuarie

„În păcat m-a zămislit mama mea.” (Psalmul 51:5)

Indiferent dacă problema ta o reprezintă alcoolul, drogurile, sexul, mânia, bârfa, ne­iertarea, furtul, minciuna sau jocurile de noroc, un lucru este sigur: cu toții ne naștem cu o în­clinație spre anumite comportamente. Așadar nu este o problemă genetică, ci una spirituală. Nu ține de știință, ci de păcat. Oricare dintre noi s-ar putea confrunta cu aceste probleme – nu pentru că am fi moștenit o genă care să ne împingă înspre un anumit comportament, ci pentru că am moștenit firea căzută a lui Adam în ziua în care am fost concepuți.

David spunea: „Sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea.” Solomon spunea că nu există excepții de la această regulă: „Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască” (Ecleziastul 7:20). Așadar, răs­punsul este da, cu toții ne-am născut „așa”. Și aceste comportamente ne vin natural nu pentru că „așa suntem și nu avem ce face”, ci pentru că firea noastră păcătoasă este mai puternică decât dorința noastră de a-I fi plă­cuți lui Dumnezeu. Chiar și atunci când încercăm, uneori pier­dem lupta. Pavel, cel mai de seamă dintre creștini, a recunoscut și el că de multe ori a eșuat când a încercat să facă binele: „Am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac” (Romani 7:18).Așadar, dacă suntem cu toții născuți „așa”, care este vestea bună? Pavel este cel care ne-o aduce: „Cine mă va elibera din sclavia acestei ucigătoare naturi josnice? Slavă lui Dumnezeu!

Acest lucru s-a înfăptuit prin Isus Cristos Domnul nostru” (Romani 7:24-25, NTIT). Când te-ai născut, ai primit firea păcătoasă a lui Adam, însă prin nașterea din nou ai primit firea neprihănită a lui Cristos, care biruiește păcatul și îți schimbă viața!